Соята – една от най-успешните кампании за
промиване на мозъци в човешката история
Според повечето съвременни медии и
пропагандатори за „алтернативен начин на живот” соевите зърна са
най-многостранната, естествена, полезна за сърцето, подобряваща здравето,
предотвратяваща затлъстяването, ускоряваща растежа и по принцип добра във всяко
отношение храна, която някога е расла на Божията зелена земя.
При препълнените със стотици соеви
продукти рафтове, в това число соеви белтъци, соеви блокчета за закуска, соеви
бургери, соев сладолед и безкрайния ред от соеви напитки, дали скоро ще ни
предложат и соева бира?
Всъщност вече я има! Лекарите, атлетите,
специалистите по хранене, правителствените служители и уважаваните компании
единодушно твърдят колко безопасна и чудесна е соята за нас и колко безкрайно
полезна е тя за здравето. Казват, че е толкова отлична, че дори няма нужда да
бъде изброявана като съставна част в много обработени храни. Но ние нямаме нищо
против, нали? Искам да кажа, че всеки знае, че соята е
безопасна, нали?
Освен че е новата здравословна храна,
соята е и най-новата „златна крава“ за компании като MONSANTO. В целия свят
за отглеждане на соя се определят милиарди декари, осигурявайки гарантирана
печалба от реколтата за милиони фермери, които с радост изплащат процент на MONSANTO -
разработчиците на генетично модифицираните соеви зърна.
Какво е съвременното „евангелие“ на
хранителната промишленост? – СОЯТА Е ДОБРА ЗА ТЕБ!
Така ли е обаче? Тъжен е фактът, че от няколко десетилетия корпорациите
знаят, но прикриват доказателствата, че употребата на соя причинява рак и
създава безпорядък в хормоналната система. Истината зад безсрамната търговска
интеграция на соята в диетата е потресаваща приказка за измама, алчност,
пропаганда, прикриване, корпоративна безотговорност, корупция, псевдонаука и
политически опортюнизъм.
Някога виждали ли сте соевите „крави“, от
които се „дои“ соевото мляко? Не съм сигурен дали някой знае как се дои соево
зърно! Според Илейн Холингуърт в книгата й Соята
- омразното зърно, „за да се получи този чистичък, съблазнителен поток от
бяла течност, обрисувана така трогателно в рекламите, са необходими много
процеси. Зърната трябва да се смелят при висока температура, а след това
останалите масла да се извлекат с опасни разтворители, някои от които остават в
брашното. След това брашното се смесва с алкален разтвор и захари в процес на
отделяне, предназначен да премахне фибрите. После се утаява и отделя с помощта
на киселинна промивка. На всеки етап от обработването в соята остават малки
количества отрови.
Рак на черния дроб и терапевтичната сила на ултразвука |
Една от многото маркетингови стратегии за
соята е, че съдържа изофлавони, които по същество са растителни хормони
(наричани също фитоестрогени). Въпреки факта, че едва ли има представа
какво е изофлавон, потребителят на соево мляко ще си повтаря мандрата, която
чува по вечерните новини за изофлавоните.
Това, което няма да чуете по новините е, че от години учените знаят, че
изофлавоните в соята могат да потискат функцията на щитовидната жлеза,
причинявайки автоимунно заболяване и дори рак на щитовидната жлеза. И това
учените го знаят повече от половин век.
Изследователи от Япония след проведени
изследвания стигнали до заключението, че ежедневното приемане само на 30 г соеви
зърна в продължение на деветдесет дни причинява увеличаване на щитовидната
жлеза и потиска нейните функции…
Според доклад на Националния институт по
здравеопазване и Националния институт за онкологични заболявания от 1996 г.
японците (и азиатците по принцип) много повече се разболяват от рак на
хранопровода, стомаха, панкреаса, щитовидната жлеза и черния дроб. Това е
обяснимо в светлината на горните факти, нали?...
(продължава…)
Тай Болинджър
Прочетете още:
Храната - естествен антидепресант |
Лечебни коктейли |
Няма коментари:
Публикуване на коментар