неделя, 22 октомври 2017 г.

Лимфен масаж на гърдите


Повечето жени изпитват циклична чувствителност на гърдите в даден момент. Тя обикновено е локализирана в двете гърди и е свързана с месечния цикъл, по време на който стават хормонални промени. Това се смята за нормално явление.

Голяма част от жените чувстват нециклична болка в гърдите, която може да е постоянна и локализирана в една конкретна част на гърдата. Това може да се дължи на хормонален дисбаланс, бременност, при големи и тежки гърди, при хормонална терапия или антидепресанти, при наличието на кисти и в много редки случаи може да е причинено от рак на гърдата. Последното ще бъде предмет на отделна статия.

Токсините възпрепятстват здравословното кръвообращение на гърдите. Масажът стимулира оттичането на лимфата, като елиминира вредните отпадъчни продукти и позволява богата на хранителни вещества кръв да се придвижва до гръдната тъкан. В този пост ще ви покажем някои техники за лимфен масаж, който до голяма степен може да облекчи цикличната болка, дори да я елиминира напълно.

Лимфният масаж е различен от просто масажиране на гърдите, но е лесен за научаване и изпълнение. Необходимо е да се изпомпва в определена посока със специфично темпо, което имитира естественото действие на лимфната система.

1.   Поставете ръката си в подмишницата и бутнете навътре и нагоре. Влезте дълбоко в подмишницата, помпайте нагоре и после освободете. Направете го от 10 до 20 пъти.


2.   Обхванете цялата си гърда с две ръце и я повдигнете нагоре. Направете го 10 пъти.



3.   Направете изпомпване директно към гръдната стена, както е показано на снимката. Повторете 5 пъти.

4.   Задръжте гърдата си стабилна и изпомпвайте от горния вътрешен квадрант на гърдата към шията. Повторете 5 пъти.


Може да направите упражненията отново колкото пъти желаете, следвайки последователността. За по-голяма яснота гледайте видеото с четирите стъпки.

По материали от: BreastHealthProject

Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си!




   

Няма коментари:

Публикуване на коментар