сряда, 28 февруари 2018 г.

Алтернативна медицина


Съвременният човек обръща все повече внимание на добрата си форма, която изисква добро здраве, чиста храна, движение.  Доброто здраве е състояние на баланс – умствен, физически и емоционален. Човешкият организъм притежава естествена изцелителна сила. Точно на тази сила се базира алтернативната медицина. Чрез активиране на естествената изцелителна сила се постига лечебен ефект върху целия организъм. Също така, съблюдаването на основните принципи на алтернативната медицина може да предотвратят редица заболявания.

„Алтернативна” означава различна от съществуващата. И в действителност алтернативната медицина е напълно различна от конвенционалната. Тя обхваща голям брой диагностични, профилактични и терапевтични практики, които се базират на грижливо съхранени и изпробвани от хората традиционни методи на лечение. Макар, че за тях не са правени клинични изпитания и не са доказани по научен път, те са се доказали с времето чрез своята хилядолетна история и успешното им приложение от милиони хора по света.

Алтернативната медицина обединява около 420 различни методи за диагностика, профилактика и лечение. Някои от тях са тясно профилирани и представляват самостоятелни лечебни техники, като остеопатия, хиропрактика, ролфинг, метод Александър, аромотерапия, фитотерапия и др. Други алтернативни методи са цялостни лечебно-профилактични системи, като китайска медицина, аюрведа, йога, тай чи, рейки, хомеопатия, ирисова диагностика, биорезонансна диагностика и лечение и пр.

Алтернативната медицина използва холистичен подход при лечението на пациента, който се смята като едно цяло (дух, душа и тяло). Този принцип се прилага както при диагностиката, така и при лечението на болния. Винаги се вземат предвид условията на средата, в която живее пациента, отчита се нивото на стреса,  търси се главната причина за заболяването, защото често пъти симптомите скриват действителния проблем. За да бъде по-ефективно лечението, всеки пациент трябва да бъде ангажиран пряко и отговорно в този процес. Всеки човек е уникален и не може да бъде третиран по един и същ начин, както някой друг.

Интегративната медицина съчетава конвенционални и алтернативни методи при лечението на някои заболявания. Целта е да се повиши ефективността на лечението и същевременно да бъде по-щадящо за пациента. Пример за това е инсулин-потенцираната химиотерапия, при която болният получава 10 пъти по-малко количество химиотерапевтични лекарства в сравнение с конвенционалната химиотерапия.

Биорезонансът е енергийно лечение, което се основава на научни изследвания. Представлява енергоинформационно въздействие върху клетките на тъканите и органите, което позволява те да се изменят до състояние на идеално здраве (в апарата са регистрирани енергоинформационни еталони за идеално здравия организъм). Открито е от д-р Роял Реймънд Райф. Степента на изменение може непосредствено да се проследи по време на сеанса чрез екрана на монитора в реално време.

През последните години се заговори за функционална медицина. Макар да се опитват да й придадат новаторски подход, тя не е нищо повече от прилагане принципите на добрата стара алтернативна медицина за привеждане в равновесие на цялостния организъм на човека. Също така старото правилото на Хипократ „Нека храната ви бъде лекарство и лекарството – храна!” става водещо при активирането на изцелителните сили на човешкия организъм. Единственото ново в случая са най-новите научни открития за ползата и вредата от конкретни храни, за което целенасочено сме били заблуждавани години наред. Вярваме или не, „ние сме това, което ядем” и ако не се съобразяваме с този принцип и най-добрата алтернативна терапия няма да има пълен и траен ефект върху нашето здраве.

Автор: HEALTHNATURE

Благодарим ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си!


А тук сме приготвили още някои интересни неща за вас: 


Автоимунни заболявания
и функционална медицина
Лупус (вълчанка)
лечение с природни средства
Миоми и усложнения

Няма коментари:

Публикуване на коментар