четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Чаят Есиак - още едно природно чудо, което лекува рак



През 1988 г. диагностицираха мама Хелън (моята баба)  с нелечим рак. Не съм сигурен как научи за него, но тя почти веднага започна да си вари от билковата комбинация Есиак. Спомням си, че ходех в къщата й в Сан Антонио и й помагах да приготвя чая, да го пълни в кехлибарени шишенца и да го съхранява в хладилника. Тя го пиеше стриктно и живя още 10 години с неизлечимия си рак…

През 1922 г. медицинска сестра на име Рене Кейси забелязала белег на гърдата на възрастна жена. Жената й споделила, че преди години лекарите я диагностицирали с рак. Тя  обаче не искала да рискува да се подложи на операция, нито пък имала пари за това. По-късно, по волята на Провидението, тя срещнала възрастен индиански лечител от племето Оджибава в Канада, който й казал, че може да се излекува с билков чай. Възрастната жена поверила на Кейси  съставките на чая. Около година по-късно Кейси, в разговор с пенсиониран лекар, получила още веднъж уверение за лечебните качества на една от билките, които влизали в състава на чая. „Сестра Кейси, ако хората използват този бурен, в света няма да съществува рак!” – това били думите на стария лекар, който й разказал после как неговият кон бил болен от рак и все ходел да пасе от киселеца (Rumex acetosella), в следствие на което оздравял. 

През 1924 г. Кейси предложила чая на леля си, която била диагностицирана с нелечим рак на стомаха и й казали, че й  остават  по-малко от шест месеца живот. Кейси помолила лекуващия й лекар д-р Р. О. Фишер за разрешение, за да дава от чая на леля си. Леля й пиела от билковия чай в продължение на два месеца и се възстановила. Смайващото е, че след това тя живяла още 20 години!

Кейси предложила чая и на своята майка, диагностицирана с нелечим рак на черния дроб. Оставали й по-малко от два месеца живот. Удивителното е, че пиейки този чай майка й останала жива и здрава в продължение на още 18 години!

Д-р Фишер и сестра Кейси веднага се заели да лекуват болни от рак с вълшебния чай, който нарекли Есиак (името Кейси, прочетено наобратно). С Есиак тя лекувала хиляди неизлечимо болни от рак в своята клиника между 20-те и 30-те години на миналия век. В най-пиковите моменти Кейси преглеждала до 600 пациенти на седмица. Мнозинството от болните идвали при нея с препоръчани писма от лекарите си, удостоверяващи, че имат нелечима или смъртоносна форма на рак. Често се случвало сестра Кейси да провежда безплатно лечение с Есиак.

След като слухът за нейните впечатляващи резултати се разпространил из Съединените щати (1937 г.), на Кейси били поверени 30 болни от нелечим рак в клиника на Северозападния медицински университет в Чикаго. Директор на клиниката бил д-р Джон Уолфър.  Експериментът се провеждал под наблюдението на петима лекари. Кейси пътувала от Канада, където живеела, през границата до Чикаго, носейки бутилките си с прясно приготвена билкова отвара. След 18 месечни изпитания на Есиак, лекарите от Чикаго обявявили, че тази билкова смес удължава живота, намалява туморите и облекчава болката. Това евтино лечение било толкова успешно, че през 1938 г. съмишленици на Рене Кейси направили петиция и събрали 55 000 подписа, които да се представят пред законодателите на Онтарио, за да може чаят Есиак официално да бъде приет  за лечебен метод на рака. Не им достигнали три гласа.



Кейси не осъзнавала обширното влияние на Биг Фарма и медицинския монопол, които били заинтересовани повече от правенето на пари, отколкото от лекуването на хората (както впрочем е и днес). Есиак бил евтин и нетоксичен. Той можел да съкрати огромните печалби от „великата тройка”. 

Кейси постоянно си играела на котка и мишка с канадските федерални здравни служители. Те изисквали клинични изпитания, но тя упорито отказвала да разкрие формулата си, докато не получи официално уверение, че Есиак няма да бъде изгубен за хората, които се нуждаят от него. Преди всичко искала да остане коректна към хората, чието здраве зависело от нея. Но властите не могли да й дадат такова уверение и затова тя никога не им разкрила формулата си.

Дори най-големият в света медицински център за изследване на рака Мемориъл Слоун Кетъринг в Ню Йорк не успял да убеди Кейси да разгласи своята формула. Постоянно я посещавали лекари в Канада, като проверявали досието на всеки пациент и разговаряли с всеки един поотделно. Притискали я да им продаде формулата. Предлагали й големи суми пари, за да може Есиак да се използва за търговски цели, но тя отказвала всичко, освен минималното заплащане за услугите си. Не е чудно, че Кейси била преследвана и постоянно заплашвана с арест. Накрая, в резултат на многото заплахи, през 1942 г. тя затворила клиниката и заживяла в усамотение.

Рене Кейси умира през 1978 г. на дсветдесетгодишна възраст. Преди да умре дава правата за Есиак на „Респерин корпорейшън” в Торонто, която да я тества, произвежда и разпространява. А също и на своя доверен приятел д-р Чарлс Браш от Кембридж, Масачузетс, директор на престижната клиника „Браш” и личен лекар на бившия президент Джон Ф. Кенеди. Д-р Браш имал рак в долната част на корема, който напълно изчезва след лечение с Есиак. Веднъж Браш казва: „Знам, че Есиак има лечебен потенциал. Той може да подобрява състоянието на човека, да го контролира, а може и да го излекува”.

Рене Кейси никога не е публикувала своята формула. Единствения човек, на когото се е доверявала и позволявала да й помага в приготвянето на чая била най-добрата й приятелка Мари Макферсън, която знаела формулата наизуст.

Днес всеки може да провери в интернет точната формула на Есиак. Просто посетете уебсайта http://www.octagonalhouse.com/ и кликнете върху  Essiac. Там ще видите формулата:

F 6 ½  чаши корен от репей (Burdock Root)

От векове репеят се смята за ефективно средство за пречистване на кръвта. Той неутрализира и изхвърля отровите от организма. Изследванията доказват антитуморното му действие и ефективността му срещу вируса HIV.

F 500 г. киселец (Rumex acetocella) – листа и корени

Рене Кейси определя киселеца като основна съставка в Есиак, разрушаваща туморите. Киселецът съдържа алое емодин – натурално вещество със значително въздействие срещу левкемия. Съдържа още антиоксиданти, има диуретичен ефект и се използва за спиране на кръвоизливи. Задължително се включват и корените на билката.

F ¼ чаша прах от кората на слизест бряст (Ulmus fulva)

Слизестият бряст е добре познат със своите успокояващи свойства. Той намалява възпалението при болки в гърлото, диария и проблеми с уринирането. Съдържа бетаситостерол, който има антиракови свойства.

F 30 гр. корен от ревен на прах (Rheum palmatum)

Ревенът има доказано антитуморно, диуретично, противовъзпалително и антибактериално действие.

Приготвянето на чая е също толкова важно, колкото и подходящите съставки. Есиак е отвара, а не запарка. Запарката се получава, когато се постави пакетче чай в чаша гореща вода. Най-общо казано, запарката по-скоро извлича витамините и летливите масла. Отварата се използва за извличане на минералите и други вещества от корените, кората и листата. Това се получава, като билките се варят няколко минути и след това се оставят да киснат няколко часа. Търговците често продават Есиак под формата на тинктура или на желатинови капсули. Нито една от тези форми не е Есиак, защото билковата комбинация е отвара.

Начин на приготовление:

1.   С помощта на неръждаема стоманена тенджера с капак се вари половин чаша от билковата смес в 4 литра чиста, нехлорирана вода в продължение на 10 минути.

2.   Сваля се от котлона и се оставя да кисне 12 часа.

3.   След това чаят се загрява до сгорещяване, но без да заври. Билките се оставят за няколко минути да се утаят.

4.   Горещата течност се прецежда в топли стерилизирани стъклени буркани или бутилки. Останалата каша може да се използва за лечебни лапи.

5.   Чаят се охлажда и се прибира в хладилник. За дълготрайно съхраняване да се стерилизира и съхранява на хладно, тъмно и сухо място.

За профилактика всеки ден се пият по 30-50 мл отвара, разредена с около половин чаша гореща вода. Да се пие много вода - поне около два литра всеки ден, за да се освободят токсините.

Ако сте болни от рак, трябва да вземате Есиак по три пъти на ден. Не яжте и не пийте нищо (освен вода) един час преди и един час след приемането на отварата.

Чаят е съвместим с другите алтернативни методи за лечение на рака, освен с Cancell. Не приемайте Protocel™ с чай Есиак, тъй като взаимно се неутрализират.
                                                                    
                                                                    Тай Болинджър
                                                                    Ракът – да оцелееш 
                                                                    извън матрицата

Прочетете още:
Защо да предпочета карта Φροντίδα Υγείας?
Тай Болинджър и неговата мисия "Истината за рака"
Красивият олеандър - един мощен враг на рака!

Няма коментари:

Публикуване на коментар