четвъртък, 3 август 2017 г.

Множествената склероза е моята сила


Гергана Брънзова
Една от пациентките на д-р Ан Борох е националната ни баскетболистка Гергана Брънзова. Гергана заболява от множествена склероза през 2013 г. Тя познава много добре болестта, защото нейната майка от десет години е с множествена склероза и вече е на инвалидна количка. А баща й, баскетболната легенда Бойчо Брънзов, умира от Амиотропична латерална склероза. Гергана изкарва два курса на стероиди и кортизон, но положението й се влошава. Тогава тя се отказва от конвенционалните методи на лечение и започва да търси алтернативи. Така попада на книгата на д-р Ан Борох Как се излекувах от множествена склероза. За д-р Ан Борох писахме в миналия ни пост и разказахме как тя първо себе си е излекувала от множествена склероза. Без да губи време Гергана Брънзова пътува до Лос Анджелес и се среща с нея. Д-р Борох й прави тестове и й назначава диета. Гергана спира да се храни с глутен, зърнени храни, млечни продукти, захар, бобови растения. Включва хранителни добавки, акупунктура и други методи от алтернативната медицина. Започва една нелека битка, за която се изисква силна вяра и дисциплина. След една година медицинските изследвания показват, че вече няма следа от множествената склероза и тъй като Гергана живее в Турция, лекарите казват, че няма прецедент в медицинската практика в Турция на излекуван от това заболяване.

"Започнах антикандида диета. В последствие я формулирах както на мен ми харесва - с моите ястия, от моята кухня, с моя начин на живот, с моя вкус, с вкуса на семейството ми. Основните правила са без глутен, без рафинирана захар и без млечни продукти, но с много любов и разбиране към себе си и с всички натурални продукти, които тялото ти иска и обича. Изпитвам нужда и да спортувам. Оставила съм състезателната си кариера, няма я мотивацията за съревнование, но съм отворена към движението и постоянната активност, която е много важна. Правя това, което ми харесва, движа се свободно. Съзнание и тяло в едно! Множествената склероза е моята сила.", споделя Гергана.

Гергана Брънзова описва своето пътуване към здравето в книгата си Отвисоко на живота, а в най-скоро време ще излезе от печат и втората й книга Съзнание и тяло в едно. Гери нарича своите книги просто наръчници за мотивация.

За хората, които се сблъскват със своите трудности Гергана дава следния съвет:

„Сложете израза Животът е борба на рафта и се концентрирайте над това как се чувствате и какво ви доставя удоволствие. Заместете го с Животът е игра и бъдете отворени към себе си и заобикалящите ви. Разберете и приемете себе си. Разучете мотивацията си. Концентрирайте се над нещата, които могат да се променят. Бъдете смирени и добри. Усмихвайте се в огледалото и се оглеждайте в хората.”

Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си!
А тук сме приготвили още някои интересни статии за Вас:


Как излекувах моята
множествена склероза
Смелостта е по-важна
от всякакви изкуствени
формули и правила
Спасителните
микробалончета

Няма коментари:

Публикуване на коментар