четвъртък, 10 август 2017 г.

Dr. Mark Hyman и неговите 10 стратегии, които могат да преобърнат автоимунното заболяване


1.   Яжте пълноценна храна. Минете на противовъзпалителна диета, която да съдържа естествена морска и речна риба, заедно с други източници на омега-3, червени и лилави плодове, които са богати на полифеноли, тъмно зелени листни зеленчуци, оранжеви сладки картофи, ядки. Добавете в ежедневната си диета и противовъзпалителни билки, като куркума, джинджифил, розмарин. Откажете се от рафинираните масла, омега-6, царевични, соеви и шафранови масла, които причиняват възпаление в организма ви.

2.   Проверете за скрити инфекции, като дрожди, вируси, бектерии, Лаймска болест. Свържете се с практикуващ функционална медицина лекар, за да установите и елиминирате тези инфекции.

3.   Проверете за скрити хранителни алергии. Тук отново трябва да се намеси вашият лекар по функционална медицина, като ви направи хранителен тест IgG. Като алтернатива можете да направите 10-дневна диета за детоксикация, която стабилизира кръвната захар и премахва повечето хранителни алергени (подробности за тази диета ще публикуваме в отделен пост).

4.   Направете си тест за цьолиакия. Това е кръвен тест, който всеки лекар може да направи.

5.   Тест за токсичност от тежки метали. Живак, олово, кадмий и други метали причиняват автоимунни реакции. 

6.   Подобрете състоянието на чревния си тракт. Около 60% от вашата имунна система се намира под еднослойния епител на червата. Ако тази повърхност е нарушена, тогава имунната система реагира на храната по същия начин, както реагира на токсините и микробите. Най-лесния начин да оправите това състояние е като започнете противовъзпалителна диета, хранейки се с пълноценни чисти храни, премахвате глутена и всички храни, към които проявявате някаква чувствителност.

7.   Вземайте хранителни добавки. Рибено масло, витамин С, витамин D и пробиотици могат да подобрят функцията на имунната ви система по естествен начин. Също така, много добри за тази цел са хранителните добавки с кверцетин, екстракт от гроздови  семки и рутин. Използването на UltraInflamX PLUS 360 като заместител на храненето също помага на много от моите пациенти с възпаление. Можете да намерите от тези и други противовъзпалителни хранителни вещества с професионално качество, както и AutoimmuneSupport Kit в моя онлайн магазин. 

8.   Правете редовно физически упражнения. Редовната физическа активност е естествено противовъзпалително средство. Не е нужно да ходите във фитнеса, да бягате по лентата и да вдигате тежести, за да бъдете във форма. Просто се движете повече. Ходете на разходки с приятели и семейството си. Занимавайте се с градинарство. Играйте на фризби с децата си в парка. Вземете тенис ракета и запратете няколко топки наоколо. Всичко, което може да накара тялото ви да се движи, се счита за упражнение.

9.   Правете дълбока релаксация. Стресът влошава имунната ви система. Техниките за успокояване, като йога, дълбоко дишане, невротренинг , масаж или моя UltraCalm CD , могат да намалят стреса и тревожността и да подпомогнат релаксацията.

10.    Осигурете си 8 часов сън всяка вечер. Доказано е, че липсата на сън или лошия сън уврежда метаболизма, като причинява глад за захар и въглехидрати, увеличава апетита ви и така се излагате на риск от множество проблеми, от диабет до автоимунни заболявания. Постигането на достатъчно сън е от съществено значение за здравето ви и намалява възпаленията в организма ви.


Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си!
А тук сме приготвили още някои интересни неща за Вас:

Автоимунни заболявания
и функционална медицина



2 коментара: