сряда, 30 август 2017 г.

Диета Pioppi - 21 дневен план


Pioppi е малко рибарско селище в южната част на Италия, където има красив плаж и музей, посветен на морските дарове. Това място олицетворява принципите на храненето и е станало вдъхновение за новата книга The Pioppi Diet, написана от Dr. Aseem Malhotra и Donal ONeill.

Книгата съдържа 21-дневен план за промяна на навиците и авторите твърдят, че 3 седмици са един добър старт, който може да преобразува живота ни завинаги.

Този забележителен ефект може да бъде постигнат без драстично намаляване на калориите и увеличаване на упражненията.

Основното в плана Pioppi е избягване на захар и захарни изделия и увеличаване приема на зеленчуци и мазнини, като риба и зехтин.

А ето и принципите на самата диета Pioppi:

Яжте: зеленчуци, ядки и зехтин. Зеленчуци в изобилие, ядки по една шепа на ден, зехтин - 4 супени лъжици на ден. Плодове – с изключение на грозде и банани. Риба – сьомга и сардини най-малко три пъти на седмица. Яйца – до 10 на седмица. Пълномаслени млечни продукти, кокосово масло и черен шоколад  - до 30 гр. на ден. Месо – половин килограм на седмица като деликатес.

Откажете се от: захарта и всички захарни изделия, сиропи, газирани напитки, изкуствени подсладители, мед, хляб, тестени изделия, макарони, бял ориз, картофи, рафинирано слънчогледово олио.

Разтоварителен ден: веднъж седмично, от вечерята до обяда на следващия ден пийте само вода.

Намалете алкохола до минимум.

Движете се повече: Физическата активност не може да коригира щетите, които неправилното хранене е нанесло на тялото. Движението, обаче, ще подсили ефекта от правилното хранене. Правете си разходки всеки ден. Ако работата ви е свързана с много часове седене на бюрото, правете почивки на всеки 45 минути, опънете краката си и се разтъпчете поне за 2 минути.

Сън: спете минимум 7 часа на нощ. Два часа преди лягане се отдалечете от компютри и телефони.

Дихателни упражнения: дишайте дълбоко като задържате дъха си 5 секунди, след което издишайте за още 5 секунди. Правете това упражнение по 2 минути 4 пъти на ден.

Прекарвайте повече време в приятно общуване със семейството си и добри приятели, като се смеете и забавлявате, което ще допринесе за намаляване на стреса и ще се отрази благотворно на целия ви организъм.

Това, което вероятно всички с нетърпение очакват да чуят накрая, е колко килограма ще свалят. Не можем да кажем със сигурност, дори приблизително, защото е строго индивидуално. Надяваме се, че след три седмици ще можем да си споделим и сравним взаимно резултатите.  

Най-важното – това е път към доброто здраве, ако не се ограничим само с 3 седмици, а го направим начин на живот. Нарушавайки периодично правилата, като част от усилията ни за намаляване на стреса!


Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар