четвъртък, 11 май 2017 г.

Умореният черен дроб


Случва ли ви се често да сте уморени без причина и рефлексите ви да са забавени? Случва ли се паметта и зрението ви да не са така остри, както би ви се искало? Или не можете да отслабнете, без значение колко упорито се опитвате? Най-вероятната причина за това е умореният черен дроб. За съжаление, много често пренебрегван.

Черният дроб върши най-трудната работа в тялото ни. Всеки ден той изпълнява повече от 500 основни функции. Ще изредим по-важните от тях:

Черният дроб произвежда повече от 13 000 ключови химикали ... и регулира над  50 000 жизнени ензими.

Черният дроб балансира половите хормони, включително естроген и тестостерон.

Черният дроб филтрира 100 галона кръв (1 галон около 4,5 л), които преминават през него всеки ден.

Черният дроб се грижи за нормалните нива на полезния холестерол, кръвната захар и аминокиселините.

Черният дроб превръща глюкозата в енергия, от която тялото ни толкова много се нуждае.

Черният дроб съхранява важни хранителни вещества, като Витамините А, В, D и K

Черният дроб е пречиствателната станция на организма, защото през него се филтрират отпадъчни продукти и замърсители. Ако нашият черен дроб спре тази своя функция, до няколко часа ще бъдем мъртви.

Черният дроб произвежда около 1 литър жлъчна течност ежедневно за разграждане на мазнините и подпомага храносмилането.  
И още много други функции…

Миоми и усложнения
Докато сме млади черният дроб изпълнява всички тези функции ефективно, но с напредването на години, те започват да се забавят. Освен това десетилетия сме излагани на пестициди, тежки метали, химикали, замърсяване на въздуха и всичко това затруднява функцията на черния дроб. Така той започва да се разболява.

Дори нещо по-лошо. Започват да се развиват по-къси теломери за по-кратко време. Теломерите са окончанията на всяка нишка ДНК.  Когато теломерите започнат да се скъсяват, процесът на стареене се ускорява.

В резултат на това може да чувстваме уморени през цялото време, тъй като черният дроб вече не е в състояние да преобразува бързо глюкозата в енергия. Може да поддържаме тънка талия и пак да получим целулит, тъй като черният ни дроб е задръстен с мастни натрупвания. Също така може да страдаме от хормонален дисбаланс и сексуални проблеми.

В допълнение, умореният черен дроб може да доведе и до много други проблеми, като болки в ставите и гърба, старчески петна, висок холестерол и триглицериди, високо кръвно налягане, проблеми с паметта и зрението, слаба имунна система, лошо храносмилане, запек и много други…

Какво можем да направим по въпроса? Като начало, да започнем с нещо лесно. Да променим диетата си, приемайки повече пресни сокове (моркови, зелена ябълка, червено цвекло, спанак, краставица, лимон, черна ряпа), повече пресни зеленчуци, като карфиол, брюкселско зеле, броколи, чесън, домати, канела, куркума, прясно пресовани масла (зехтин, тиквено, сусамено, ленено, конопено), всички пчелни продукти.

Благодарим Ви, че бяхте с нас!Споделете тази информация с приятелите си! А за да не изпуснете нито една нова публикация, абонирайте се във формата, която се намира в горния десен ъгъл.




А тук имаме още няколко интересни неща за Вас:

Униформите на съзнанието

Няма коментари:

Публикуване на коментар