четвъртък, 18 май 2017 г.

Тонг – обикновен човек с необикновено сърце!


Tong Phuoc Phuc (от виетнамски - Тонг Пхуок Фуц). Един обикновен човек с необикновено сърце! Велика личност, за която си заслужава да научи целия свят!

Всичко започна през 2001 г. когато Tong Phuoc Phuc (ще го наричаме просто Тонг) от Виетнам придружи съпругата си до болницата, защото бе настъпило времето й да ражда. Докато стоеше в чакалнята, той забеляза, че някои жени влизаха в стаята отсреща, а когато излизаха от там повечето бяха разплакани.

Тонг беше любопитен и не след дълго разбра, че това е кабинета, където се извършваха абортите. Сърцето му беше разбито. Тези деца не само, че бяха осъдени да не видят бял свят, но дори не им беше дадено правото на едно простичко погребение. Без много да се замисля той предложи да погребе тези ембриончета. Тонг плачеше докато погребваше тези микроскопични неродени бебета.

Строителен работник по професия, Тонг, с малкото си спестявания купува парче земя и започва да погребва бебета. Прави го вече 15 години.

"Аз правя това, защото мисля, че всички деца имат право да живеят, да се забавляват, да ходят на училище, да ядат сладкиши, да бъдат обичани. Децата тук са загубили тези привилегии. Единственото, което мога да направя е да им дам едно достойно погребение. " - казва Тонг.

Тонг е погребал около 10 хиляди ембриони. Много от надгробните плочи са финансирани от самите родители. Но да погребва тези душички не е основната цел на Тонг. След 3 години, той започва да кани млади жени, бъдещи майки, да посещават гробището му, за да променят представите си за това огромно престъпление наречено аборт.

Тонг смята, че при тази гледка в гробището, жените могат да се разколебаят и да се откажат да правят аборти. Много млади жени са отчаяни и освен аборта като единствен изход, те не познават друг начин.

Един ден една млада бременна жена дойде при Тонг и се оплака, че родителите й я принуждават да направи аборт. Той я посъветва да не го прави и й предложи дома си и помощта си. Така започна неговата нова мисия, защото Тонг винаги знаеше, че не иска да бъде само гробар. Той започна да разубеждава жени, които искаха да прекратят бременността си и същевременно им предлагаше помощта си. Някои от жените запазваха бебетата си, но после губеха партньорите си, а други се страхуваха от родителите си и намираха реално убежище при Тонг.

Не след дълго Тонг започна да осиновява деца. Властите не признаваха неговата институция за сиропиталище, затова тези деца не можеха да бъдат дадени за осиновяване. Неговата истинска цел беше да осъществява контакт между децата и биологичните им майки и там, където бе възможно след време да се върнат при майките си.

Много бъдещи майки са отчаяни и не знаят къде да отидат. Така Тонг и съпругата му предлагат дома си, докато бебето се роди. Много жени се намират в тежко икономическо състояние и не могат да се грижат за бебетата си. Тогава Тонг напълно безкористно приема да се грижи за тези бебета, докато майките им си стъпят на краката и бъдат в състояние да се грижат сами за децата си. Тонг и съпругата му се грижат с любов за повече от 100 осиновени деца, така както се грижат и за собствените си деца.

Много доброволци вече идват и помагат на Тонг, някои от които преподават уроци на малките, а по-големите деца ходят на училище.

Забележително е да видиш толкова щастливи детски личица, които днес нямаше да са на този свят, ако не беше любящото сърце на този Голям Човек Тонг…

Източник: RT Docoumentary 




Благодарим Ви, че бяхте с нас!
Споделете тази информация с приятелите си! А за да не изпуснете нито една нова публикация, абонирайте се във формата, която се намира в горния десен ъгъл.

А тук имаме още някои интересни статии за Вас:


Елегантният механизъм
на мозъка
Доброто през
погледа на децата
Да получиш
живота си обратно

Няма коментари:

Публикуване на коментар