четвъртък, 29 юни 2017 г.

Укрепете сърцето си с витамин Е


Витамин Е е от решаващо значение за здравето.
Този важен витамин се състои от две групи мастноразтворими съединения (токофероли и токотриеноли) и осем подтипа. Гама токоферол е най-често срещаната форма на витамин Е в храни като ядки, семена, зелени маслини, зелени зеленчуци, авокадо, риба и др. Фаворитите сред ядките са бадеми и орехи.

Витамин Е е мощен антиоксидант и защитава тялото от свободни радикали и различни хронични заболявания в това число и сърдечно-съдови. Редица изследвания показват, че хората с по-високи нива на витамин Е имат по-нисък риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Възпалителните процеси в организма, вследствие на инфекция или нараняване, натоварват сърцето и то се излага на риск от атака или инсулт.

Витамин Е притежава мощни противовъзпалителни свойства и проучванията показват, че може да се пребори с възпалението и да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Това е особено важно за жени след менопаузата.

Ниските нива на витамин Е са свързани с повишена костна фрактура.
Витамин Е може да забави прогресирането на болестта на Алцхаймер.
Витамин Е може да предотврати предсърдно мъждене.

За да се получат пълни ползи от витамин Е, трябва да се приемат всичките осем негови съединения: алфа, бета, гама и делта в токоферол и токотриенол групи. Сравнете внимателно етикетите, когато купувате добавка на витамин Е. Изберете тази комбинация, която обединява всички или повечето видове. Формула, съдържаща само алфа токоферол е възможно да попречи на усвояването на други здравословни токофероли и токотриеноли във вашето тяло. Намерете марка витамин Е без капсула пълна със соево масло.

Dr. Jack Wolfson

Но най-вече се наслаждавайте на храните богати на витамин Е!


Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си! Искате ли да получавате първи всяка наша нова публикация, абонирайте се във формата, която се намира в горния десен ъгъл. А тук сме приготвили още някои интересни неща за Вас:  

Богдан Богданов -
най-добрият хлебар в света

Няма коментари:

Публикуване на коментар