понеделник, 10 юли 2017 г.

Вземете всичко полезно от прасковите


Прасковите са признати като едни от най-вкусните плодове на света.

Те съдържат пектин, каротин, етерични масла, лимонена, ябълчена и винена киселина, желязо, калий, фосфор, мед, манган, цинк, магнезий и селен, витамин С. Само един плод може да достави на организма ¾ от необходимата дневна доза витамин С. Другите витамини са от групата В, фолиева киселина, витамин РР, Е, К. Костилката съдържа горчиво бадемово масло и витамин В17.

Прасковите действат благотворно при заболявания на сърдечно-съдовата система,  хипертония, анемия, простуда, бронхит, ревматизъм, артрит, чернодробни и бъбречни заболявания, кожни болести, слаба имунна система, депресия.

Предлагаме ви три разтоварителни дни с праскови в два варианта. Снабдете се с хубави, сочни и сладки праскови. Не бройте колко плода трябва да изядете и не изпадайте в стресови ситуации.Яжте толкова колкото ви се яде. Ще се освободите от излишните течности, ще подобрите здравето на сърцето и бъбреците си, ще ви се повдигне настроението.

Вторият вариант е да комбинирате прасковите със сварен ориз. Ние го изпробвахме с ориз басмати. Сварете ориза, нарежете на ситно прасковите и разбъркайте. Не е нужно да се придържате към правилото 250 г. ориз и 800 г. праскови. Важното е като ги смесите да са приблизително едно към едно. Това ще ви даде усещането, че ядете десерт, а не просто безсолен ориз. Яжте от това 4-5 пъти през деня и му се наслаждавайте. Всеки ден варете пресен ориз. Нарязвайте прасковите в момента, в който ще ги консумирате. Просто спазвайте съотношението едно към едно. Направете диетата три последователни дни.

Ако имате проблеми със стомаха, по-добре да обелите прасковите.

Насладете се на този прекрасен плод сега! Сега започва сезонът на прасковите!


Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си! 

А тук сме приготвили още няколко интересни неща за Вас:

Cupffee - пълнозърнести
чашки за еднократна
употреба

Няма коментари:

Публикуване на коментар