петък, 20 април 2018 г.

Пораженията, които нанасят изтощените надбъбречни жлези





При жените

Жените са особено потърпевши, когато става дума за слабост на надбъбречните жлези. Един от първите индикатори е ниското кръвно налягане. При недостатъчно активни надбъбречни жлези систолното кръвно налягане е под 118 и в крайна сметка може да се отклони в другата посока, предизвиквайки високо кръвно налягане, или да продължи да се понижава.

Друг индикатор за слабост на надбъбречните жлези при жените са проблемите с менструалния цикъл. В тази ситуация е много вероятно менструацията да започне в съвсем ранна възраст, между три и дванадесетгодишна възраст. Често кървенето е много силно, а цикълът - нередовен. Възможно е и точно обратното - оскъдна и нередовна менструация. Този вариант обаче е рядкост.

Нарушената функция на надбъбречните жлези може да се прояви и като проблеми с плодовитостта, липса на сексуално желание, фригидност и сухота на влагалището.

Ако слабостта на надбъбречнните жлези продължи, жената може да развие кисти на яйчниците, маточни фиброиди, кистозна фиброза, атипични клетки, фибромиалгия и рак на гърдата, яйчниците, матката и/или шийката на матката. Главният проблем, разбира се, е естрогенът. Без нужното ниво на прогестерон и други противовъзпалителни стероиди естрогенът започва да доминира в организма на жената. Неговото ниво в тялото особено на произведения от яйчниците, доминира, когато не се балансира от прогестерона. Повечето естрогени са киселинни, особено яйчниковият, който разгражда лигавицата на матката всеки месец. Прогестеронът спира това и лекува възпалената тъкан, като възстановява увредените клетки.

Тъй като естрогенът е този, който разгражда лигавицата на матката, противозачатъчните таблетки съдържат естроген. Естрогенът стимулира естествения месечен цикъл на жената. Като имате предвид всичко това, се запитайте, защо лекарите дават още естроген на жените, на които матката е отстранена оперативно? А как смятате, след като вече прочетохте горната информация, естрогенът изгражда ли костите, или ги разгражда? Да, разгражда ги. Ето защо програмите с приемане на естроген обикновено влошават още повече състоянието на жената.

При мъжете

А сега нека хвърлим поглед върху мъжките проблеми, породени в резултат на същата нарушена функция на надбъбречните жлези. Този дисбаланс може да се изрази във вид на простатит и рак на простатната жлеза. Действат същите причини: киселинният тип хормони, като тестостерон и андростерон доминират, без да бъдат балансирани от нужното количество стероиди (като прогестерон), неутрализиращи възпалението, причинено от въпросните киселинни вещества или хормони. Много от хубавите моменти в интимните отношения се губят заради слабост на жлезите. Тя може да включва много други състояния, характерни за мъжете, като проблеми с ерекцията, импотентност и преждевременна еякулация.

И мъжете, и жените със слабо производство на стероиди поради недостатъчната активност на надбъбречните жлези се оплакват също така от слабост в кръста и в тазовата област. Това води до ишиас и други форми на болка на нервите в долните крайници, особено когато е засегната и щитовидната жлеза. Тъй като щитовидната и паращитовидната жлези влияят върху усвояването на калция, ставаме свидетели на загуба на костна маса, проблеми с ноктите и съединителната тъкан, включително варикозни вени, дегенерация на макулата, хемороиди, херния, сърдечна аритмия и аневризъм.

Надбъбречните жлези създават и невротрансмитери. Когато надбъбречните жлези са слаби, нервната система може да бъде засегната и да се стигне до безпокойство, стеснителност, усещане за неадекватност, пристъпи на паника, астма, множествена склероза, болест на Паркинсон и всякакъв друг тип невротрансмитерна слабост, в това число ниско или високо кръвно налягане. Шокиращо е да се разбере какво огромно количество рефлекторни състояния могат да бъдат резултат от намалената активност само на една двойка жлези. Добавете към това факта, че повечето хора страдат от слабост на щитовидната жлеза и/или хипофизата и списъкът на възможните заболявания се увеличава още повече. Погледнем ли общата картина, установяваме, че в болестите няма нищо загадъчно.

Благодарим ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си!

А тук сме приготвили още някои интересни неща за вас: 


Алтернативна медицина
Естественият дар на тялото
да се лекува само
Как миомите влияят на репродуктивността?



Няма коментари:

Публикуване на коментар