четвъртък, 20 септември 2018 г.

Мощната алтернатива на аспирина, която расте по дърветата

По материали от: Sayer Ji и GreenMedInfo

Аспиринът се приема от милиони хора по света ежедневно като превантивна мярка срещу сърдечен удар, често без потребителят да е осведомен за сериозните рискове за здравето, свързани с него, някои от които са потенциално фатални. Широко се рекламират кръвоспиращите свойства на аспирина и от тук той е спечелил своята популярност. Добрата новина е, че има естествена алтернатива, която предварителните изследвания показват, че е по-безопасна и по-ефективна. Известна е вече от 15 г. и става все по-популярна сред хората и сред медицинските среди.

Това е пикногенол (pycnogenol), търговското название на екстракт от борова кора (Frenchmaritime pine), който може да се намери по рафтовете на хиляди магазини. Това е уникален продукт, за който са извършени широка база клинични изследвания върху хора. Тези изследвания подкрепят употребата му за различни медицински състояния. Пикногенолът е също толкова ефективен за предотвратяване съсирването на кръвта, колкото и аспирина, но при значително по-ниски дози и има по-висок профил на безопасност.

Пикногенолът, има широк спектър от ползи, които могат да бъдат със значително предимство, когато става дума за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Пикногенолът редуцира кръвното налягане, в резултат на което могат да бъдат намалени лекарствата за хипертония (или премахнати напълно). Има добър противовъзпалителен ефект. А вече всепризнат факт в медицинските среди е, че възпалителните процеси в организма могат да предизвикат сърдечно-съдови заболявания. Пикногенолът може да бъде перфектното превантивно средство за предотвратяване на тромбоза и концентрации, свързани с радиотоксичност и имунно потискане.

Пикногенолът придобива все по-голяма популярност в медицинските среди и между хората, но важното е да не се превърнем в жертва на модела едно хапче за една болест. Целта е да стигнем до състояние да премахнем нуждата от хапчетата като цяло. А това означава да обръщаме повече внимание на естественото предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания чрез подходяща балансирана храна, достатъчно движение и чист въздух.

Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си! А тук сме приготвили още някои интересни неща за вас!


Огромна аудитория в Китай
наблюдаваше на живо
отстраняване на миома
с ултразвук в Плевен

Кистозна фиброза: с какво
трябва да се съобразяват
пациентите при пътуване


Истиата за шоколада
"със стевия"







Няма коментари:

Публикуване на коментар