неделя, 2 декември 2018 г.

Оголване на венците, лечение с естествени средства



Парадонтозата е често срещано явление, макар че тези, които страдат не го забелязват веднага. Постепенно тъканта около зъбите корозира и зъбите започват да изглеждат по-големи и издължени. С влошаване на заболяването може да бъде засегната и костта и ако не се лекува, може да доведе до загуба на зъби. За щастие процесът протича много бавно и можем да го предотвратим, използвайки някои естествени природни средства.

Зеленият чай, благодарение на катехините, които съдържа, действа противовъзпалително, намалява отока и заздравява връзката между зъбите и венеца.

Алое Вера със своите антибактериални свойства може да предотврати инфекцията и да потуши възпалението. Освен това действа регенериращо на клетките и тъканите.

Сусамовото олио намалява натрупването на плака и унищожава токсините в устата. То създава защитен слой около зъбите и предотвратява по-нататъшното натрупване на зъбен камък. Измийте зъбите си, затоплете сусамовото олио и отпийте една глътка без да го гълтате. Задръжте в устата и жабурете за няколко минути. Ако ви изглежда трудно, започнете с 30 секунди и постепенно увеличавайте времетраенето. Целта е да стигнете до 15-20 минути.

Етеричното масло от евкалипт може да унищожи микробите в устата и да предотврати развитието на остър възпалителен процес. В 2 супени лъжици вода сложете 2 капки евкалиптово масло. Потопете четката за зъби в разтвора или пръста си и масажирайте леко венците. След това изплакнете устата си обилно с вода.  

Маслото от карамфил има обезболяващ ефект. Унищожава микробите, намалява отока и премахва възпалението. Може просто да дъвчете 1-2 зърна карамфил след всяко хранене, като се стараете да го въртите навсякъде из устата си. Противопоказно е само ако използвате кръвосъсирващо лекарство.

Вземайте хранителни добавки от Витамин С, Калций, Гинко Билоба, Цинк и CoQ10.

Не забравяйте, че е по-лесно да се предотврати развитието на един процес, отколкото неговото лечение. Затова се грижете за добрата хигиена на устната си кухина. Пийте достатъчно вода. Яжте разнообразни плодове и зеленчуци, намалете захарта, алкохола, кофеина и всички обработени храни.

По материали от:  HealthNutNews

Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си! А тук сме приготвили още някои интересни неща за вас!


Мощната алтернатива на
аспирина, която расте
по дърветата
Множествената склероза
е моята сила
Без скалпел,
Хирургията на 21-ви Век


Няма коментари:

Публикуване на коментар