вторник, 4 февруари 2020 г.

Съвети за здрав мозък

От Джим Куик

Мозъкът е като мускул – колкото повече го използваш, толкова по-силен става.

Движете се. Когато тялото спортува, мозъкът ликува. Това ускорява мозъчните процеси. Очевидно движението е полезно за здравето на мозъка и много хора запомнят новата информация по-добре и по-трайно докато стоят прави или се движат.

Търсете новото. Мозъкът обожава новите неща. Не спирайте да учите и усвоявате нови умения. От вас зависи какви ще бъдат те – движение, танц, музикален инструмент, научна област, чужд език. Всички те са добри за мозъка.

Направете си списък с нещата, които е добре да избягвате. Най-продуктивните хора имат списък с неща, които предпочитат да не правят, за да постигнат максимална продуктивност с времето и усилията си.  В началото на списъка ви трябва да бъдат нещата, които отвличат вниманието ви от основните ви цели. Мозъкът ви е като същество, което обича да заличава ненужното и намира нещата, които да игнорира и спира да им обръща внимание. Какво облекчение!

Изпразвайте мозъка си. Много хора не могат да се съсредоточат защото са отворили твърде много „прозорци“ също като на компютъра. Дори да намалите прозорците те продължават да заемат място в оперативната памет. За да освободите ума си записвайте идеите си.

Благодарим ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си! А тук сме приготвили още някои интересни неща за вас:

Няма коментари:

Публикуване на коментар