сряда, 5 февруари 2020 г.

Осемте закона на физическото здраве

Автор: Пийт Егоскю

Pete Egosque
1. Вертикално натоварване. Гравитацията е необходима за здравето. За да може гравитацията да упражнява положително и динамично влияние върху тялото, скелетът трябва да бъде във вертикално положение.

2. Динамично напрежение. Между предната и задната част на тялото съществува постоянно напрежение. Задната част отговаря за изправеното положение на тялото, а предната - за извиването и навеждането напред. Нито една дейност не може да бъде извършвана правилно и здравословно без това напрежение.

3. Форма и функция. Костите правят това, което мускулите им казват. Цялото движение на скелета е предизвикано от мускулна активност.

4. Дишане. Тялото не може да функционира без кислород. Този закон е толкова жизнено необходим, че тялото има специални системи, за да осигури гъвкавост.

5. Движение. Всички системи на тялото - храносмилателна, кръвообращение, имунна и т.н., са взаимосвързани. Общото, което ги свързва, е движението. Колкото по-бързо се движат молекулите на тялото, толкова по-високо е нивото на метаболизъм. Колкото по-високо е нивото на метаболизъм, толкова по-здрав е човек. Ние сме създадени да тичаме, да скачаме, да падаме, да се търкаляме и да прескачаме не само при началното си развитие, но и през целия ни живот, за да сме здрави за дълго време. Ако тези дейности нараняват или причиняват болка, то е защото нарушаваме някои или всички закони на здравето.

6. Равновесие. За да може законът за движението да бъде ефективен и истински, тялото трябва да постигне равновесие, определено като мускулна памет, достатъчна да връща постоянно тялото към първия закон за вертикалното натоварване. За да се осъществи равновесието, мускулите трябва да работят по двойки и еднакво в лявата и в дясната страна на тялото.

7. Стимули. Тялото реагира на всички стимули двадесет и четири часа в денонощието независимо от съзнателното състояние на здравето. Така законът за движението постоянно подсилва действието на закона за стимулите. Ако движението е ограничено, законът за стимулите става натоварващ за тялото. То поглъща замърсителите и дразнителите, вместо да ги отклонява.

8. Обновяване. Тялото е органично. То е в непрекъснато състояние на растеж или на обновяване. Мускули, кости, нерви, съединителни тъкани, хрущяли и подобните им са живи. Ако тялото не се обновява, то е, защото нарушаваме законите на физическото здраве. Колкото повече закони нарушаваме, толкова по-скоро остаряваме и умираме.

Осемте закона за физическото здраве представляват списък, който всички можем да използваме, когато пазаруваме в огромния „мол“, в който се превърна здравната система. Можем да сравняваме продуктите, които ни продават - предписани лекарства или хирургични процедури, от които наистина се нуждаем. Когато един или няколко от осемте закона не са в съгласие с действието на продукта, нещо не е наред. Повечето неща, които ни се продават, дори не са близо до съобразяването с осемте закона.

Благодарим ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си! А тук сме приготвили още някои интересни неща за вас:
Зрението на 
един творец


Съвети за здрав мозък


Няма коментари:

Публикуване на коментар