неделя, 17 юли 2016 г.

Гаспачо с диня


Свежест и сила  за имунната система

Чуйте всички добрата новина! Не е нужно да ядете месо! Направих достатъчно гаспачо за всички...”
Из Семейство Симпсън

1 диня (част от нея или цялата в зависимост от големината и желанието ви да преобладава нейния вкус)
1 червена чушка камба, нарязана на кубчета
1 зелена чушка камба, нарязана на кубчета
1 кг доматчета чери, нарязани на четвъртинки
1 краставичка корнишонка, изчистена от семената и нарязана на кубчета
2 стръка зелен лук, ситно нарязан
1 с.л. ситно нарязан магданоз
2 ч.л. настърган пресен джинджифил
½ малка люта чушка, изчистена от семената и нарязана на ситни кубчета
Сокът от 1 лайм (или лимон
1-2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготовление:
Изчистваме динята от семената, като 2/3 от нея разбиваме в блендера, а останалата част нарязваме на дребни кубчета и изсипваме всичко в голяма купа. Добавяме останалите продукти и подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Съвет: Това е супа, която се сервира задължително студена, затова по принцип се изстудява в хладилника поне за 1 час. Но нарязаните вече продукти се окисляват и губят ценни витамини. За да се избегне това, нашият съвет е да изстудите продуктите предварително преди да ги нарежете, а после добавете няколко кубчета лед в готовата супа и сервирайте веднага!

Добър апетит!
   
Прочетете още:
ВСЛУШВАМ ЛИ СЕ В СЪРЦЕТО СИ
ЗДРАВЕТО Е В ГЛАВИТЕ НИ-3



Няма коментари:

Публикуване на коментар