Плод благословен,
символ на знание, мъдрост, изобилие, здраве, сила и красота.
Пречиства черния дроб, засилва сърдечната дейност, подобрява
функцията на дихателната система, изгражда костите, регулира съотношението
между добрия и лошия холестерол, намалява киселинността в стомаха и нивата на
кръвната захар, подпомага растежа на косата, действа противораково, противовъзпалително и болкоуспокояващо.
Нека забъркаме с тези прекрасни лечебни качества една
вкусна
Маслинена паста
1 чаша от 3 различни сорта маслини, (зелени, черни,
кафяви, единият вид да са безсолни), изчистени от костилките
1 голяма скилидка чесън, счукана
2 с.л. каперси
2 с.л. ситно нарязан магданоз
1 ч.л. прясна мащерка, ситно нарязана
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
черен пипер на вкус
Сложете всички продукти в блендера и смелете на едро.
Насладете му се върху препечена филийка.
Още една идея: Поставете пастата в красиво бурканче.
Вържете му панделка и го подарете! Повярвайте ми, ще доставите голямо
удоволствие на домакините.
Знаете ли, че маслината има три възрасти?
До 7 годишна възраст младото дръвче не дава плод.
От 7 до 15 години това е период на развитие на
плододаването.
От 30 до 70 години маслиненото дърво достига до своето
пълно развитие.
А третата възраст – тя може да достигне до 150 и дори
1000 години.
Прочетете още:
Прочетете още:
ГАСПАЧО С ДИНЯ |
БАНАЛНИЯТ ВИТАМИН С |
ПРИРОДНИЯТ ТОНИК НА ЧЕРНИЯ ДРОБ |
Няма коментари:
Публикуване на коментар