неделя, 15 януари 2017 г.

Останете млади


Ако се притеснявате от стареенето,  би трябвало да престанете, защото не можете да направите нищо по въпроса. Процесът е необратим. Физическото остаряване е нещо, което се случва на всеки и отлагането му с безкрайни пластични операции е безсмислено.


По-добре – останете млади!...

Какво означава това? Това означава да престанем да издаваме всички онези звуци и действия, с които показваме, че остаряваме. Говоря за това, че започваме да се навличаме преди да излезем, да не би случайно да настинем. За това, че винаги сваляме палтото си, когато влезем някъде, макар да знаем, че няма да се бавим повече от минута. Говоря за изрази като: „Бих предпочел да пийна чаша чай, ако не възразявате.” Или: „Отиваме на същото място, където почиваме открай време. Там поне знаем какво да очакваме.”…

Да останем млади означава да пробваме нови неща. Да не се оплакваме и да не изричаме всички онези фрази, които сме чували да повтарят възрастните хора. Да останем млади означава да не избираме винаги безопасния път. Да следим какво се случва около нас и да не се отказваме от навици, като карането на колело например, защото се смятаме за прекалено стари.

Да останем млади означава да опитваме нови вкусни неща, да посещаваме нови места, да пробваме нови стилове, да отваряме съзнанието си, да не се превръщаме във вечно спорещи мърморковци, да не допускаме да изпадаме в перманентно отрицание.

Да останем млади означава да поддържаме свежо виждането си за живота и света. Да сме любопитни, стимулирани, мотивирани, с приключенски дух.

Младостта е състояние на духа!...

Richard Templar

Благодарим ви, че бяхте с нас. Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!


Няма коментари:

Публикуване на коментар