сряда, 12 юли 2017 г.

Магнезият може да намали планините от болки


Използването на магнезия като жизненоважна хранителна съставка и като превантивно, клинично и прилагано при спешни ситуации лекарство, би могло да намали планините от болка, мъка и преждевременна смърт. Магнезиевият дефицит е тясно свързан със сърдечно-съдовите заболявания. Доказано е изключителното значение на магнезия за поддържане здравето на сърцето и при лечението на сърдечните болести. Магнезиевият дефицит засяга всички хора, като ги прави уязвими от развитието на остри и хронични състояния.  Огромната част от болестите могат да бъдат предотвратени и дори излекувани без лекарства или хирургическа намеса.

Облекчаването на болките и отпускането на мускулите за хората с артрит и мускулни крампи е важна и значима полза от магнезиевото олио.

Знаем, че липсата на магнезий е в основата на епидемията от сърдеч­ни болести, високо кръвно налягане, диабет и остеопороза. Лишено от маг­незий, сърцето бие неравномерно; артериите се втвърдяват, стесняват и за­пушват; кръвното налягане се повишава; кръвта проявява склонност към съсирване; мускулите получават спазми; инсулинът отслабва и кръвната за­хар се увеличава; костите губят сила; и болезнените сигнали се усилват.

"Много хора страдат ненужно от болки, включително от фибромиалгия, мигрена и мускулни крампи, защото не си осигуряват достатъчно магнезий" - казва д-р Милдред Сийлиг, водещ изследовател на магнезия от Университета на Северна Каролина. Проблемът се утежнява допълни­телно, когато започнат да се тъпчат с калций, мислейки, че ще им помог­не, докато всъщност прекаленото изобилие от калций води до изхвърля­не на магнезий от клетките и това обезсмисля ефективността и на двата минерала. Предписваните лекарства като антидепресанти, транквиланти и болкоуспокояващи третират само симптомите. Магнезият третира симптомите, обръщайки се към причината за болката и болестта. Всъщност може да се предположи, че болката и болестта са остатъчен ефект от магнезиевия дефицит или някакъв друг минерален  дисбаланс.

Изследователи са проучили въздействието от съчетанието на магне­зий и морфин върху експериментални модели на хронична и тонична болка. Беше открито, че магнезият подсилва аналгетичното действие на ниски дози морфин при състояния, свързани с по­стоянна болка. Като се има предвид добрата поносимост към магнезия, тези открития намериха клинично приложение в случаите на невропатична и упорита болка.

Трансдермалният подход чрез вани, бани на краката или локално прилагане има уникалното предимство, че позволява на тялото да регулира и разнесе магнезия там, където е необходим, и в нужното количество. Тялото не би се "предозирало", това би означавало да действа срещу собствения си интерес. Когато се насити, например след като сте си направили вана, към чиято вода е добавен магнезиев хлорид, то просто престава да абсорбира повече магнезий. Всички други методи за добавяне на магнезий са свързани с правенето на научни догадки.

Съчетаването на топлина и магнезиев хлорид стимулира кръвообращението и отделянето на отпадъчни вещества. Терапевтичният ефект на магнезиевите вани се дължи на факта, че те извличат възпалението от мускулите и ставите. Цял един свят на справяне с болката ще се открие пред нас, когато лекари и пациенти разберат, че магнезиевият хлорид с естествен произход може да се прилага локално и има огромен потенциал за облекчаване на болката.
Приложен направо върху кожата, магнезиевият хлорид се абсорбира през нея и въздейства почти незабавно върху хроничната болка. Трансдермалната терапия с магнезий е идеална също така за спортисти, които се нуждаят от голямо количество магнезий. Приет орално, магнезият съвсем не е така ефикасен, както ако се прилага трансдермално за лечението на травми и уморени мускули. Може би най-голяма разлика между оралния и трансдермалния метод на добавяне на магнезий се наблюдава, когато става въпрос за справянето с болката.

Магнезиевият дефицит е обичайно явление сред страдащите от депресия и хронични болки хора. Смята се, че сериозната депресия се среща четири пъти по-често при хората с хронични болки в гърба или кръста сред хората като цяло. Открито е, че случаите на сериозна депресия нарастват линейно с увеличаването на силата на болката. Тъй като е полезен както при хронични болки в гърба и кръста, така и при депресия - приложен трансдермално магнезият е най-добрата храна и лекарство за страдащите от тези два проблема.

Трансдермалната терапия с магнезиев хлорид за облекчаване на болката е естествена, поради което е безопасна и ефективна. Магнезият може да действа като добра алтернатива на опиатите за хората, които развиват бързо зависимост от наркотичните обезболяващи средства, чието въздействие се разпространява върху населението и вече започва да поразява децата ни. Хроничната болка често се третира с опиати и ефектът е страхотен, докато действат, но тялото бързо развива поносимост към тях и се налага дозите да се увеличават непрекъснато, за да се постига същия обезболяващ ефект, което в бъдеще затруднява още повече справянето с болката.

Повечето медикаменти за болка не са безопасни; дори продаваните свободно без рецепта болкоуспокояващи крият непредвидими опасности. В такъв случай какъв по-добър начин за намаляването или елимини­рането на болката от вземането на вана или втриването на магнезиев хло­рид в течна форма директно в кожата или в засегнатия участък на тялото! Като се започне от болката при спортните травми и се стигне до болката в кръста и ишиаса, главоболието, изхвърлянето на камъчета от бъбреци­те, болката от неспокойните, незаставащи нито за миг на едно място кра­ка, артрита и горе-долу всяко болезнено състояние, което може да ни дойде на ума - повечето случаи се повлияват благотворно от локалното приложение на магнезиев хлорид.

Dr. Mark Sircus
Когато става дума за третирането на болка с магнезий, важно е да се запомни, че така се влияе не само върху симптома, но и върху причината за болката. Имайте предвид, че причината за болката често се дължи на магнезиев дефицит. Трансдермалното прилагане на магнезиев хлорид лес­но се включва към всяка програма за борба с болката и може да се изпол­зва съвместно с всякакви други болкоуспокояващи лекарства.

Автор: Д-р Марк Съркъс

Благодарим Ви, че бяхте с нас! Споделете статията с приятелите си! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар