понеделник, 7 март 2016 г.

Оксидативна терапия - Озон


(продължение)

Озонът е открит от Кристиан Фридрих Шонбайн през 1840 г. Това е кислородно „трио”, активна форма на кислород с три атома (03). Първоначално  по време на Първата световна война - озонът е използван за дезинфекция на рани.

Озоновата терапия ускорява метаболизма на кислорода и стимулира освобождаването на кислородни атоми в кръвообращението. За период от двадесет до тридесет минути озонът се разпада на една обикновена кислородна молекула и остава един реактивен кислороден атом.

Доказано е, че озонът може да „взривява” дупки в мембраните на вирусите (ХИВ), гъбичките, плесени, бактериите и са раковите клетки преди да ги убие, без да уврежда нормалните тъкани. През 30-те години на миналия век озонът е обект на сериозни изследвания в Германия и е успешно използван за лечение на пациенти, страдащи от възпаления в коремната област, язвен (улцерозен) колит, болест на Крон и хронична бактериална диария.

Медицинският озон се прави от чист кислород, смесен с електрическа енергия с помощта на генератор. Той има един допълнителен и неустойчив кислороден атом. Когато този единичен кислород се откъсне, се свързва с други елементи, като въглероден оксид (който е смъртоносен) и го превръща във въглероден диоксид  с когото организмът знае как да се справи. Организмът обича кислорода. Ето защо този допълнителен кислороден атом се поглъща от всичко здраво и унищожава всичко, което е нездраво. Озонът е убиец за болестотворните микроорганизми - бактерии, вируси, плесени, гъбички, паразити и ракови клетки.

Как се вкарва озон в организма? Отличен начин да се направи това е чрез венозно инжектиране. Друг ефективен метод е автохемотерапията. При този метод се взимат 10-15 мл кръв, насищат  се с озон и след това се инжектират обратно в организма. Вероятно най-ефективната терапия е озоновата сауна, при която едновременно действат и озонът, и повишаването на температурата.

Помнете, че цялата работа се върши от енергията на озона. Ето защо, действието му се приема за електротерапия. Както казва Тесла, кислородът за организма е преносител на енергия. Озонът стимулира произвеждането на цитокини. Цитокините са клетки-вестоносци вестоносци, които задействат каскадна реакция на положителни промени в цялата имунна система. Увеличеното количество кислород от своя страна подпомага метаболитните и детоксикационните функции на всички органи.

Както вече споменах, за разлика от множеството бактерии, гъбички и вируси, Бог чудно е създал човешкия организъм да се защитава срещу единичния реактивен кислород. Това се случва чрез клетъчното производство на защитни ензими (супероксид дисмутаза, глутатион пероксидаза, глутатион редуктаза и каталаза). За да се произведат тези ензими, се изисква много енергия, а слабата ракова клетка няма достатъчно енергия, за да ги изгради. В това се състои и нейната уязвимост, когато единичният кислороден атом я посети.

По този начин озонът не уврежда здравите клетки, но има ясно изразени бактерицидни, фунгицидни и вирусоустойчиви свойства. Затова и широко се използва за дезинфекция на рани, както и при болести, причинени от бактерии и вируси. Той е избирателно токсичен. Като краен резултат озоновата терапия убива вредните бактерии, вируси, гъбички, но не смущава здравите клетки…

Както Агенцията за защита на околната среда, така и Агенцията за контрол върху храните и лекарствата признават способността на озона да окислява над 99.99 процента от всички пренасяни чрез водата болестотворни микроорганизми.

За здравословни цели озонът се използва от 1860 г. Понастоящем се употребява в над 16 страни. Най-широко се използва в Германия, където от Втората световна война насам с негова помощ над 7 000 лекари са излекували повече от 12 000 000 души. Обаче, както може да се очаква, Агенцията за контрол върху храните и лекарствата не разрешава лечението с озон и активно преследва лекарите, които го използват.

Д-р Ханс Нийпър, който използва озон в Хановер, Германия, споделя: „Няма да повярвате колко много служители на Агенцията за контрол върху храните и лекарствата, техни роднини или приятели идват при мен като пациенти. Идват още директори на Американската медицинска асоциация, на Американското общество на болни от рак, а също и управители на съвременни институции за лечение на рак. Това е истината”. 

Много известни хора са пътували до Германия, за да се лекуват при д-р Нийпър, включително и президентът Ронълд Рейгьн, сър Антъни Куин, Уилям Холдън, Джон Уейн, Юл Брайнър и принцеса Каролина от Монако.
(д-р Ханс Нийпър умира през 1998 г.)


                                                                                                    Тай Болинджър

Прочетете още: 
Умът - доброкачествен или злокачествен
Чрез езика на тялото винаги говори истината
Протеолитични (смилащи белтъците) ензими

Няма коментари:

Публикуване на коментар