сряда, 29 юни 2016 г.

Гените не са нашата съдба


Добрата новина!

Можем да променим гените си, променяйки начина си на живот. Това, което научаваме, е колко значими и динамични могат да бъдат тези промени, и че не трябва да чакаме много дълго за да видим ползите.

Когато се храним по-здравословно, контролираме стреса, движим се повече и обичаме повече, нашият мозък всъщност получава по-голям приток на кръв и повече кислород. И освен това, мозъкът ни става значително по-голям.

Неща, които се смятаха за невъзможни за измерване преди няколко години, сега могат да бъдат измерени. Това беше установено от Робин Уилямс, няколко години, преди всички останали.

Има няколко неща, които може да направим, за да накараме мозъка си да образува нови мозъчни клетки. Някои от моите любими неща са: шоколад и чай, боровинки, алкохол в умерени количества, контролиране на стреса и канабиноиди, открити в марихуаната.

Други неща, могат да влошат положението, да предизвикат загубата на мозъчни клетки. Обичайните заподозрени са: наситени мазнини и захар, никотин, опиати, кокаин, твърде много алкохол и хроничен стрес.

Кожата ни получава по-голям приток на кръв, когато променим своя начин на живот. Резултатът е по-бавно остаряване и съответно по-малко набръчкване на кожата.

Сърцето ни получава по-голям приток на кръв, а това  всъщност може да обърне хода на сърдечно-съдовите заболявания. Задръстените артерии след една година стават по-проходими.

Ракът на простатата в ранен стадий, както и на гърдата, може да бъде забавен и дори спрян като просто се направят тези промени в начина ни на живот.

Тези промени са доста значителни. Дори нашите сексуални органи получават по-голямо кръвоснабдяване, така увеличаваме и потентността си. Една от най-ефективните реклами срещу тютюнопушенето беше направена от министерството на здравните услуги, показваща, че никотина, който свива нашите артерии, може да доведе до сърдечен удар или инсулт, но също така предизвиква импотентност. Половината от мъжете, които пушат са импотентни. Колко секси е това?

Изследванията, които направихме ни показаха, че повече от 500 гени бяха благоприятно променени, на практика, активирайки добрите гени, тези предпазващи от заболявания, и дезактивирайки тези, които водят до заболявания…


Нашите гени не са нашата съдба и ако направим тези промени, просто те стават предразположеност, но ако направим по-големи промени, отколкото бихме направили нормално, може всъщност да променим начина, по който нашите гени са изразени…


Няма коментари:

Публикуване на коментар