вторник, 2 февруари 2016 г.

Да свалим напрежението от очите си - 3

Гимнастика за очите


(продължение...)

Изправете се, важно е гърбът да е изправен!  Изтеглете темето нагоре, за да осигурите правилно положение на гърба и главата!






Пинг-понг. Започнете с движение на очите нагоре и надолу. Главата следва движението на очите. Това означава, че когато очите поглеждат нагоре, вдигаш и главата нагоре. Когато очите се спускат надолу, и главата се навежда леко надолу. Можете да си представите, че топче за пинг-понг подскача пред вас и проследявате движението му нагоре и надолу. Правете не повече от 10 движения във всяка посока.

Тенис. Движение наляво и надясно. Главата следва движението на очите. Повторете 10 пъти без да се напрягай. Спомнете си зрителите на тенис мач. Току-що станахте един от тях.

Диагонал 1. А сега движение по единия диагонал. Започнете от горния десен ъгъл и спуснете очите към долния ляв ъгъл. Главата следва движението на очите. Сега обратно – от долния ляв ъгъл движение към горния десен. Изпълнете 10 пъти.

Диагонал 2.  Сменяте диагонала – от горния ляв ъгъл към долния десен ъгъл и обратно.

Дъга. Представете си дъга. Нека очите да проследят дъгата от единия край до другия и обратно. Главата следва движението на очите. После обърнете дъгата с главата надолу. И отново проследете с очи дъгата от единия до другия край и обратно.

Спирала. Започнете от централната точка пред очите ви движение в едната посока, като навивате 3 навивки по спиралата, след което се връщате обратно. Същото упражнение в другата посока – по веднъж във всяка посока е достатъчно.

Обръч. Представете си голям обръч пред себе си. Започнете движение по обръча 10 пъти в едната посока и после в другата.

Циферблат. Представете си голям циферблат. Погледнете в центъра точката, в която се събират двете стрелки, след това погледнете нагоре в мястото, където на циферблата е 12 часа. Върнете отново погледа в центъра и погледнете 1 часа, в центъра – 2 часа, в центъра – 3 часа и така до 12 часа, след което – в обратен ред.



Няма коментари:

Публикуване на коментар