понеделник, 22 февруари 2016 г.

Оксидативна терапия - Водороден пероксид


Водородният пероксид
се включва във всички жизненоважни процеси. Той трябва да съществува, за да може имунната система да функционира добре. Коластрата съдържа извънредно висок концентрат на Н202. Клетките в организма, които се борят с инфекциите по естествен път произвеждат Н202, като първи фронт за защита срещу нахлуващи организми (паразити, вируси, бактерии и квасни гъбички).

Д-р Чарлс Фар доказва, че водородния пероксид стимулира окислителните ензимни системи в организма. С това метаболизмът се подобрява, малките артерии се разширяват, притокът на кръв се увеличава, токсините се изчистват, телесната температура се повишава и разпространението и консумацията на кислород се засилва (по протоколи на Международна конференция по оксидиране в медицината. 1989-1991 г.). Водородният пероксид стимулира и произвеждането на бели кръвни клетки, необходими за борбата с инфекции.

През 50-те години на миналия век д-р Реджиналд Холмън провежда експерименти – добавя Н202 към вода за пиене на плъхове със злокачествени тумори. В продължение на петнадесет до шестдесет дни туморите напълно изчезват.

През 60-те години на миналия век европейски лекари започват да предписват Н202 на свои пациенти. Не след дълго използването на му става приемлива терапия за съвременната медицина в Германия и Русия, а също и в Куба. В статия за изданието Алтернативи д-р Курт Донсбах пише:

„Ако 30 мл от 35-процентов водороден пероксид (на 4.5 л вода) всяка вечер се поставя в парогенератор (уред за произвеждане на пара) в спалнята на болен от емфизем, пациентьт ще диша по-свободно, отколкото е дишал от години! Правя това за своите пациенти, болни от рак”.

Питали ли сте се някога защо водородният пероксид се пени когато се сложи върху рана? Причината е, че кръвта и клетките съдържат ензима каталаза. Тъй като порязаното или ожулено място съдържа и кръв и увредени клетки, в наличност има и каталаза. Когато влезе в контакт с водородния пероксид, ензимът каталаза превръща водородния пероксид (Н202) във вода (Н20) и кислород (02) в газообразно състояние. Ензимът прави това изключително успешно - до 200 000 реакции в секунда! Мехурчетата, които виждате в пяната, са пълни с чист кислород, създаващи се от каталазата.

Преди почти 200 години по време на царуването на кралица Виктория хората в Индия (тогава британска колония) откриват, че добавянето на малко количество Н202 в питейната вода, лекува много болести включително настинка, грип, холера и малария. Тази практика става заплаха за британската фармацевтична индустрия. Затова Великобритания изпраща агент под прикритие, който се маскира като лекар и разпространява твърдението, че използването на водороден пероксид причинява вирусно увреждане на мозъка. Агентът дори измислил история за несъществуващо дете, което уж умряло от мозъчно увреждане след прием на водороден пероксид. Разказана от „лекар”, тази история се възприема за истина и индийците започват да купуват британските лекарства.           HIFUBLOG

Звучи познато, нали? И днес медицинската мафия използва същия подход. Въпреки солидното количество научни данни, потвърждаващи удивителните химични и биологични въздействия на озона и водородния пероксид, огромна част от медицинската общност продължава да пренебрегва или целенасочено да отхвърля тези невероятно прости и евтини лечебни средства.
(продължава...)


                                                                               Тай Болинджър

                                                                         Cancer – step outside the box

Прочетете още: 

Няма коментари:

Публикуване на коментар