Основните съставки в храната са три – белтъци, въглехидрати и мазнини. Не е важно колко храна се консумира, а какво количество се усвоява. Основен елемент при храносмилането са ензимите. Имаме три основни категории храносмилателни ензими:
¶ протеаза – за смилане на белтъците
¶ амилаза – за смилане на въглехидратите
¶ липаза – за смилане на мазнините
Белтъците се разграждат до аминокиселини, въглехидратите до глюкоза, а мазнините – до мастни киселини.
Панкреасът отделя около 1.7 л сок в тънките черва. В него се съдържат ензимите липаза, протеаза и амилаза, необходими за смилането и всмукването на храната.
Произвежданите от панкреаса протеази често са наричани протеолитични (смилащи белтъците) ензими. Когато в организма попадне „чужд нашественик”, левкоцитите реагират веднага. Това е защитната функция на имунната система. Обаче раковата клетка има белтъчна обвивка, която я прави неразпознаваема за левкоцитите и не позволява те да я унищожат.
Няма ли да е разумно в този случай да има нещо, което да свали външната белтъчна обвивка на раковата клетка? Разбира се, че е разумно. Тази идея звучи логично в Европа и Азия от почти половин век, където с голям успех се използват ензими срещу рака. Д-р Уилям Кели предлага метод за лечение на рака, основан на ензимите и го използва успешно за лечение на десетки хиляди болни от рак.
Протеолитичните ензими действат против раковите клетки, като разграждат белтъчната им обвивка. Така позволяват на левкоцитите да ги атакуват и да ги унищожат. Обаче, когато се приема храна, богата на преработени белтъци, чиито ензими липсват, протеолитичните ензими смилат предимно тези белтъци. Всеки човек разполага с ограничен запас от протеолитични ензими и ако те се ангажират само с разграждане на белтъците в храните, тогава няма кой да разгражда белтъчната обвивка на раковите клетки. Така мутиралите клетки започват да се размножават, защото левкоцитите не могат да ги разпознаят и унищожат.
Истината е, че ракът е болест на белтъчния метаболизъм, защото справящият се с рака механизъм на протеолитичните ензими може да бъде нарушен от приема на храни, богати на белтъци, в неподходящо време или в големи количества. Организмът има нужда от 12-часова почивка, в която да не се приемат белтъци, за да може ензимният механизъм за справяне с рака да работи добре.
След 30-годишна възраст произвеждането на ензими в организма драстично намалява. Ако сте болни от рак, трябва да знаете, че Wobenzym съдържа повече трипсин и химотрипсин, отколкото всеки друг ензим; затова може да е най-подходящ за вас. Можете да го намерите в интернет в сайта www.iherb.com.
Тай Болинджър
Cancer – step outside the box
ВИЛКАКОРА - ПАНАЦЕЯТА НА ПЕРУАНСКИТЕ ИНДИАНЦИ
ДА СВАЛИМ НАПРЕЖЕНИЕТО ОТ ОЧИТЕ СИ
С ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ Д-Р АН
ВИЛКАКОРА - ПАНАЦЕЯТА НА ПЕРУАНСКИТЕ ИНДИАНЦИ
ДА СВАЛИМ НАПРЕЖЕНИЕТО ОТ ОЧИТЕ СИ
С ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ Д-Р АН
Няма коментари:
Публикуване на коментар