петък, 1 януари 2016 г.

Ензими срещу рак


Основните съставки в храната са три – белтъци, въглехидрати и мазнини. Не е важно колко храна се консумира, а какво количество се усвоява. Основен елемент при храносмилането са ензимите. Имаме три основни категории храносмилателни ензими:

протеаза – за смилане на белтъците
амилаза – за смилане на въглехидратите
липаза – за смилане на мазнините



Белтъците се разграждат до аминокиселини, въглехидратите до глюкоза, а мазнините – до мастни киселини.
Панкреасът отделя около 1.7 л сок в тънките черва. В него се съдържат ензимите липаза, протеаза и амилаза, необходими за смилането и всмукването на храната.

Произвежданите от панкреаса протеази често са наричани протеолитични (смилащи белтъците) ензими. Когато в организма попадне „чужд нашественик”, левкоцитите реагират веднага. Това е защитната функция на имунната система. Обаче раковата клетка има белтъчна обвивка, която я прави неразпознаваема за левкоцитите и не позволява те да я унищожат.

Няма ли да е разумно в този случай да има нещо, което да свали външната белтъчна обвивка на раковата клетка? Разбира се, че е разумно. Тази идея звучи логично в Европа и Азия от почти половин век, където с голям успех се използват ензими срещу рака. Д-р Уилям Кели предлага метод за лечение на рака, основан на ензимите и го използва успешно за лечение на десетки хиляди болни от рак.

Протеолитичните ензими действат против раковите клетки, като разграждат белтъчната им обвивка. Така позволяват на левкоцитите да ги атакуват и да ги унищожат. Обаче, когато се приема храна, богата на преработени белтъци, чиито ензими липсват, протеолитичните ензими смилат предимно тези белтъци. Всеки човек разполага с ограничен запас от протеолитични ензими и ако те се ангажират само с разграждане на белтъците в храните, тогава няма кой да разгражда белтъчната обвивка на раковите клетки. Така мутиралите клетки започват да се размножават, защото левкоцитите  не могат да ги разпознаят и унищожат.

Истината е, че ракът е болест на белтъчния метаболизъм, защото справящият се с рака механизъм на протеолитичните ензими може да бъде нарушен от приема на храни, богати на белтъци, в неподходящо време или в големи количества. Организмът има нужда от 12-часова почивка, в която да не се приемат белтъци, за да може ензимният механизъм за справяне с рака да работи добре.

След 30-годишна възраст произвеждането на ензими в организма драстично намалява. Ако сте болни от рак, трябва да знаете, че Wobenzym съдържа повече трипсин и химотрипсин, отколкото всеки друг ензим; затова може да е най-подходящ за вас. Можете да го намерите в интернет в сайта www.iherb.com.


                                                                                Тай Болинджър
                                                                     Cancer – step outside the box

ВИЛКАКОРА - ПАНАЦЕЯТА НА ПЕРУАНСКИТЕ ИНДИАНЦИ
ДА СВАЛИМ НАПРЕЖЕНИЕТО ОТ ОЧИТЕ СИ
С ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ Д-Р АН















Няма коментари:

Публикуване на коментар