петък, 8 януари 2016 г.

„Баналният” витамин С


 “Всички знаят, че нещо не може да се направи. И тогава се появява този един, който не знае, че не може и точно той прави това нещо”.
                                                                                                               Айнщайн



Д-р William J. McCormick не знаел, че витамин С предизвиква камъни в бъбреците. Шведите заявили това едва няколко десетки години по-късно. И понеже не знаел, точно поради тази причина с успех го използвал за разтваряне на бъбречни камъни в своя частен High Park Sanitarium в Торонто, където пристигали "вкаменени" тълпи пациенти, жадни за мигновено "откаменяване". Всички те си отивали много доволни от качеството на медицинските услуги, предоставяни в санаториума и… без камъни!

Но момент, ще попиташ: как така витамин С е ефикасен за толкова много нарушения? Става дума за толкова разнородни болести - предизвикани от микроорганизми (напр. полио, тетанус, дифтерит), бъбречни камъни, а дори заболявания на кръвоносната система! Това е невъзможно, това не пасва, това вероятно е някаква измама!

Витамин С е добър за много неща, а недоверието идва от създаването (или по-точно несъздаването) на шум около него, а не поради липсата на научно обосноваване. В действителност, никой не пита защо антибиотиците и стероидите имат толкова много приложения, но за сметка на това почти всеки е готов да протестира, когато чуе, че „баналният” витамин С има множество приложения. Не е ли така?
Да продължим, ще стане още по-интересно.

В началото на 50-те години, калифорнийският лекар д-р Robert F. Cathcart III описал в своите разработки как прилагал при свои пациенти мегадози витамин С при лечението на грип, бронхопневмония, жълтеница и (вече по-късно, през 80-те и 90-те години) СПИН. Какво би могло да представлява по-убедително доказателство за антивирусното действие на витамин С?

През 70-те години двама лекари, dr. Ewan Cameron от Шотландия и dr Hugh D. Riordan (основател на Riordan Clinic) от Канзас (САЩ), за пръв път използвали с успех мегадози витамин С при онкоболни пациенти, апликирайки го венозно и орално.


Това беше само кратко и откъслечно обобщение, но разработките са много повече. Пълен списък на разработките от целия свят, на лекари лекуващи пациенти с успех, прилагайки мегадози витамин С срещу най-различни заболявания може да намериш ТУК. Някои са написани в доста тежък научен стил и при това на английски, но така и така може човек да се ориентира за какво става въпрос. Твоят лекар ще го направи без затруднение, стига да прояви желание. Самият той вероятно ще се чуди защо, по дяволите, никой никога за шестте години следване, не му е споменал и дума за това! Разработките могат да се разглеждат хронологично (за годините 1935-1999) или тематично: астма, алергии, изгаряния, наркотични зависимости, анемия, бруцелоза, изгаряния и травми (също следоперативни), простуди и инфекции, рак, диабет, менингит, херпес и херпес зостер, морбили, заушка, скарлатина, коклюш, туберкулоза, топлинен удар, ухапвания от насекоми и змии, варицела, сепсис, психични смушения, остър ставен ревматизъм


Списъкът е впечатляващ и трябва да се признае, че се е насъбрало голямо количество резултати от прилагането на витамин С върху пациенти в продължение на тези няколко десетки години. Представи си само колко лекарства и колко аптеки биха изчезнали от повърхността на Земята, ако хората разберат за тези изследвания! А кой знае за тях? Кой ги е чел? Кой ги подкрепя? Ако твоят лекар не ги знае, не е негова вината. Вината е на образователната система, в която му се е паднало да се подготви за неговата професия. Ако пък му стане смешно от това и го сметне за измислици “понеже в интернет е пълно с глупости”, тогава направи това, което подсказва д-р Andrew Saul в книгата си Fire Your Doctor, а именно - уволни го, това не е добър лекар! Можеш да бъдеш здрав независимо от това, какво е неговото мнение по този въпрос!


Материали 






Няма коментари:

Публикуване на коментар