сряда, 27 май 2015 г.

θεραπεία ινοαδενωμάτων


Ο γυναικείος μαστός αποτελείται από τα αδενικά λόβια, όπου παράγεται το γάλα και τους γαλακτοφόρους πόρους, οι οποίοι το μεταφέρουν στη θηλή. Τον υπόλοιπο μαστό “γεμίζουν και στηρίζουν” άφθονο λίπος και ινώδης ιστός. Το ινοαδένωμα προέρχεται από υπερπλασία προϋπάρχοντων λοβίων και ινωδών στοιχείων, συνήθως υπό τη διεγερτική επίδραση ορμονών (οιστρογόνα, προγεστερόνη), γι’αυτό κατά κανόνα εμφανίζονται σε νεαρές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Συνήθως τα ινοαδενώματα γίνονται αντιληπτά στην αυτοεξέταση του μαστού ως ένα ή πολλαπλά ογκίδια σκληρά, ομαλά κι ανώδυνα. Τα ογκίδια αυτά, συνηθέστερα όχι μεγαλύτερα από 2εκ., είναι κινητά -γλιστρούν κάτω από την πίεση των δακτύλων-, ενώ μπορεί να παρουσιάζουν αυξομειώσεις του μεγέθους τους και να καταστούν επώδυνα λίγο πριν την έμμηνο ρύση. Σπανιότερα ανευρίσκονται τα γιγαντιαία ινοαδενώματα, τα οποία ξεπερνούν σε μέγεθος τα 5εκ. 

Πολλές φορές επίσης δεν γίνονται αντιληπτά ψηλαφητικά, αλλά αποτελούν τυχαίο μαστογραφικό ή υπερηχογραφικό εύρημα.

Θεραπεία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) – Υπέρηχος υψηλής έντασης
Είναι μια επαναστατική, ριζικά νέα προσέγγιση στη θεραπεία ινοαδενωμάτων. Είναι εντελώς μη-επεμβατική ιατρική θεραπεία, όπου η κατευθυνόμενη μέσω υπερήχων σήματος και μία μοναδική ακρίβεια επιτυγχάνεται εκτομή (τήξη) του νεοπλάσματος.

Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας στο e-mail:  healthnatureworld@gmail.com
και θα σας απαντήσουμε αμέσως.





Няма коментари:

Публикуване на коментар