сряда, 17 юни 2015 г.

Лечебната сила на хлорофила



„В мига, в който човек погледне отблизо каквото и да е, дори стрък трева, то се превръща в загадъчен, величествен, неописуемо разкошен свят.
                                                 Хенри Милър

Колкото повече живея, толкова повече благоговея пред природата. Когато се разхождам сутрин, ако срещна елен, катеричка или друга жива твар, аз замръзвам и ги попивам жадно с очи, сякаш нищо друго няма значение. Долавям безмерна мистерия в животните, цветята и особено в слънцето. Щом погледна към него, ме изпълва признателност, че лъчите му са свободни, безплатни и еднакво достъпни за всички.

Много хора обичат слънцето. Чувстваме се по-добре и изглеждаме по-здрави, когато прекарваме достатъчно време на слънце. Опитваме се да получим колкото може повече от лъчите му. Свели сме банските си костюми до минимум, за да може скъпоценната слънчева светлина да облива тялото ни. Не са много обаче хората, които познават течната форма на слънчевата светлина: хлорофила.



Хлорофилът е също толкова важен, колкото лъчите на слънцето. Животът не е възможен без слънчева светлина; животът не е възможен и без хлорофил. Хлорофилът е втечнена слънчева енергия. Приемането на колкото може повече хлорофил е като слънчева баня за вътрешните ни органи. Молекулата на хлорофила забележително много напомня на хеммолекулата в човешката кръв. Хлорофилът се грижи за тялото ни като любяща майка. Той лекува и пречиства всички органи и дори унищожава много от вътрешните ни врагове като патогенни бактерии, гъбички, ракови клетки и още доста други.

За да се радваме на добро здраве, имаме нужда от 80 до 85 % „добри“ бактерии в червата. Те произвеждат редица важни вещества за организма ни, включително витамин К, витамини от група В, многобройни полезни ензими... Тези „добри“ аеробни бактерии имат нужда от кислородна среда, за да растат и съществуват. Ето защо, ако в клетките ни липсва достатъчно кислород, започват да процъфтяват „лошите“ бактерии, които водят до множество инфекции и заболявания. Тези патогенни бактерии са анаеробни и не понасят газообразния кислород. От жизненоважно значение е да се грижим за чревната си флора. „Добрите“ бактерии могат лесно да бъдат унищожени от редица фактори, включително антибиотици, лошо хранене, преяждане и стрес. В този случай може да се окажем с 80-90 % „лоши“ бактерии, отделящи киселинни токсини в тялото ни. Убедена съм, че именно увеличаването на анаеробните бактерии в червата е една от основните причини за всички заболявания.

Още от древни времена хлорофилът е служил като чудотворен лек. Той съдържа огромно количество кислород и играе съществена роля за подпомагането на аеробните бактерии. Ето защо колкото повече хлорофил приемаме, толкова повече укрепваме чревната си флора и общото си здравословно състояние. Като се има предвид, че зелените храни са основен източник на хлорофил, трудно може да се намери по-добър начин за приеманенето му от зелените смутита.

Хлорофилът е доказал полезното си действие за предотвратяването и лекуването на различни форми на рак и атеросклероза. Множество научни изследвания показват, че почти няма болест, която да не може да бъде положително повлияна от хлорофила. За лечебните свойства на това удивително вещество може да се напише отделна книга. Затова само ще изредя някои от тях.


                          Хлорофилът

ü увеличава броя на червените кръвни телца;
ü подпомага превенцията на рака;
ü снабдява органите с желязо;
ü повишава алкалността на организма;
ü противодейства на погълнатите токсини;
ü подобрява състоянието в случай на анемия;
ü пречиства и премахва неприятната миризма от червата;
ü подпомага пречистването на черния дроб;
ü помага при лечение от хепатит;
ü регулира менструацията;
ü помага в случай на хемофилия;
ü подобрява лактацията;
ü помага за заздравяването на рани;
ü отстранява телесните миризми;
ü противодейства на бактериите в раните;
ü чисти зъбите и венците при пиорея (гнойни венци);
ü премахва лошия дъх;
ü помага при възпалено гърло;
ü отлична гаргара при операции на устната кухина;
ü облекчава възпалените сливици;
ü успокоява язвените тъкани;
ü успокоява болезнените хемороиди;
ü облекчава катаралните течения;
ü въздейства благотворно на съдовата система на краката;
ü подобрява разширените вени;
ü намалява болката при възпаление;
ü подобрява зрението.
                                 
                                                                    Виктория Бутенко


Няма коментари:

Публикуване на коментар